ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Blog Archive

Από το Blogger.
Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

postheadericon Να γιατί δεν σηκώνει ο Πούτιν το τηλέφωνο στον Αναστασιάδη

Ποια η αποκάλυψη φωτιά που έκανε ρωσικό ενημερωτικό δίκτυο; Γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σηκώνει το τηλέφωνο στον Αναστασιάδη;...

Μία αποκάλυψη βόμβα κάνει ρωσικό ενημερωτικό δίκτυο το οποίο αναφέρει ότι την πρόταση για τη σωτηρία της κυπριακής οικονομίας δεν την έκανε η εταιρεία Gazprom, αλλά η GazpromBank και ο Νίκος Αναστασιάδης την απέρριψε, προκαλώντας αντιδράσεις απο την πλευρά της Ρωσίας.

Το δίκτυο μεταδίδει χαρακτηριστικά:

«Mπορεί η ρωσική Gazprom να μην προσέφερε στην Κυπριακή Δημοκρατία οικονομική βοήθεια στην αναδιάρθρωση των τραπεζών με αντάλαγμα δικαιωμάτων πραγωγής φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου, αλλά αυτό το έκανε μία άλλη εταιρεία του ομίλου, η Gazprombank ανέφερε στο Itar-Tass εκπρόσωπος του γίγαντα φυσικού αερίου. Αυτό το σενάριο θα επιτρέψει στην Κύπρο να μην βάλει εφάπαξ τέλος στις τραπεζικές καταθέσεις μέχρι και 9,9% συμφωνα με την δανειακή συμφωνία με την Ε.Ε.»

Όπως είχε γίνει γνωστό, αντιπροσωπεία του ρωσικού κολοσσού Gazprom επισκέφθηκε το προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου και συναντήθηκε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Κύπρου σε μια εξέλιξη που δείχνει ικανή να αποτρέψει την προδιαγραφόμενη καταστροφή.

Η πρόταση των Ρώσων προέβλεπε την ανάληψη των οικονομικών βαρών από την ρωσική εταιρεία με την αγορά μίας ή και δύο κυπριακών τραπεζών, προκειμένου να μην υπάρξει δανειοδότηση από την τρόικα και Μνημόνιο για την Κύπρο. Ως αντάλλαγμα η Κύπρος θα παραχωρούσε αριθμό βυθοτεμαχίων στην ΑΟΖ και θα ανέθετε στην Gazprom την κατασκευή του εργοστασίου φυσικού αερίου στο Μαρί, ένα ρωσικό αίτημα στο οποίο η Gazprom επιμένει.


πηγή:fimes.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις